Hammarby Sjöstad restauranger

Sjöstaden som ligger i de gamla industrikvarteren i Hammarbyhamnen har blivit alltmer populär både som bostadsområde och som plats för rekreation. Den som vill ha något gott att äta bör besöka Hammarby Sjöstad restauranger som erbjuder en stor variation av rätter och teman. Man kan lätt finna en enklare lunch såväl som ett lyxigare middagsarrangemang. Olika restauranger i Sjöstaden har lite olika inriktning och numera är de så många att man får ta en titt på en karta för att verkligen hitta den restaurang som man hade tänkt sig, det är nämligen inte säkert att lokalbor vet precis vilket ställe man talar om då det kanske är nyöppnat.

Mat finns det gott om i Sjöstadens kvarter men man ska komma ihåg att en del av restaurangerna är mycket populära. Om man vill få plats så kan man behöva boka i god tid. Det hela beror lite på vilken av Hammarby Sjöstad restauranger som det är tal om och vilken typ av event som man planerar. Det finns även cateringverksamhet att tillgå om man bara behöver maten och inte har något behov av lokalerna. Det ska dock nämnas att många av Sjöstadens restauranger har en fantastisk miljö och möjligheten att låta folk sitta utomhus och njuta av den vackra utsikten mot vattnet.

Lunch och konferens

För luncher så finns det många alternativ. Om man till exempel jobbar i området så kan det vara smidigt att välja en lunchrestaurang i Hammarby Sjöstad som erbjuder en varierad meny och ett vettigt pris. Det bör finnas ett schema för hela veckan så att man kan avgöra i förväg vilken restaurang man vill gå till så att lunchens tid inte går åt att irra omkring till olika restauranger på jakt efter den bästa lunchen. Ofta så kan man få hjälp med fax eller email där rätterna presenteras i förväg så att man vet vad som gäller. De företag som ofta behöver hjälp med lunchen då det kommer gäster kan också arrangera detta med en specifik restaurang som ser till att allt står redo då man kommer fram.

För konferenser så kan man också välja en restaurang i Sjöstaden. Det finns restauranger som har ordnat med plats både för möten och för måltider. Man kan hyra in sig för flera dagar eller kanske bara för några timmar. Det hela kan ordnas utefter behov och även om man håller det mesta av konferensen i egna lokaler så kan det förstås vara bra att kunna ta hand om en viss del av evenemanget på annan plats. Särskilt när man inte har lust att själv ta hand om och städa upp efter gemensamma måltider.

Fester

När det blir dags för fest så kan man verkligen behöva en festlokal som ger rätt stämning. I Hammarbys Sjöstad så finns det restauranger som är specialister på att ordna med fester. Här kan man hålla studentskiva, 50-årsfest, bröllopsmiddag eller vad man nu har tänkt sig. Det är inte bara de som bor i kvarteren som drar nytta av denna tjänst. Eftersom omgivningarna är så vackra och inbjudande så kommer det folk från hela Stockholm som vill hålla sina fester i en unik miljö så att den verkligen blir till ett minne för livet. Det är givetvis en stor fördel att kommunikationerna till Sjöstaden är så smidiga och att man trots allt befinner sig så nära Stockholms innerstad. Det här gör Sjöstadens restauranger till ett mycket bra alternativ då man ska ordna med en fest eller mottagning.

Catering

En del av restaurangerna i Sjöstaden har riktat in sig på mer än vanlig restaurangverksamhet. Man har dragit igång catering för att på så vis nå ut till fler med det kök som man presenterar. Oavsett om man mest är ute efter pizza eller om man vill ha Medelhavets delikatesser så finns dessa i Sjöstadens restauranger och det är bara att ringa för att beställa. Många av restaurangerna som erbjuder catering har även hemsidor så att man snabbt kan få mer information om menyer, priser och hur leveranser går till. Det kan ju vara så att man vill hålla en privat fest lokalt men tycker att det blir för jobbigt att själv ordna med maten. Cateringservicen kan både laga och servera samt städa upp när festen lider mot sitt slut. Det här är bekvämt och en service som hela området samt närliggande områden drar stor nytta av.

En enkel fika

Nu behöver det ju inte vara så att man är ute efter lunch, middag, fest eller catering och det är klart att många njuter av en enkel fika i Sjöstaden. Det finns mysiga caféer som erbjuder kaffe, kalla drycker, bakverk och enklare rätter. Om man är ute och promenerar i området så kan det verkligen vara trevligt att ta en paus och slå sig ner vid en uteservering eller fly kylan utomhus och sitta inomhus med vacker utsikt. Om man har tänkt träffa en god vän för att ta en fika så är Hammarby Sjöstad verkligen ett fint alternativ. Det går så snabbt att komma dit och förutom caféer så finns det även gott om butiker som kan erbjuda shopping. Under varmare månader så sitter man förstås bra utomhus och då kan det vara trevligt att välja en restaurang som ligger vid vattnet där man kan sitta och se på småbåtstrafiken och på andra som också har valt restaurangerna i Sjöstaden för en enkel fika.

Äta utomhus

Att äta utomhus är lite speciellt och något som många tycker om. Man kan till exempel njuta av mat som är särskilt passande under en blå himmel som till exempel grillade rätter. När det börjar bli kyligare så kan Hammarby Sjöstad restauranger ställa upp med värmelement som ställs vid borden samt filtar som gör att man ändå sitter skönt i kvällskylan. När himlen är fri från moln och stjärnorna kommer fram så är det få saker som slår att äta ute i Sjöstaden. De som bor där kan förstås göra detta på sina balkonger men frågan är om de då får tillgång till samma delikatesser som det som serveras i kvartere

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *