Sickla Köpstad

Ett köpcentrum som sträcker sig över flera kvarter med en rad olika butiker och ställen att äta på. Det här var en gång en dröm, en vision som man hade för de gamla industrikvarteren i Sickla alldeles bakom Saltsjöbanan. Idag så är denna vision verklighet och för många Stockholmare så är det fullkomligt naturligt att spendera några timmar eller en hel dag i Sickla köpstad där allt kan hända. Det här är köpkvarter som fungerar som mer än ett shoppingcentrum och där man har tänkt på helheten för att se till att man kan dra nytta av området vardag som helg. Om du letar efter något så är chansen god att saken eller tjänsten finns i Sicklas köpkvarter. Det spelar heller ingen roll om du inte har barnvakt för det finns aktiviteter för alla åldersgrupper så att man aldrig behöver stanna hemma på grund av alltför små barn.

Det är lätt att ta sig till köpstaden från olika delar av Stockholm och har man bil med sig så finns det alltid plats för denna. Oavsett om man behöver mat för vardagen eller vill fly samma vardag en stund på lyxrestaurang så kommer man att finna detta i Sicklas köpkvarter. De som bor i närliggande områden kan även dra nytta av medlemskap på gym och spontana evenemang som man får reda på via nätet och lokala medier. Nästa gång du besöker köpkvarteren så ska du också vara medveten om att du står rakt ovanför en hemlig gruva som fortfarande är i drift…

Roligt för barn och vuxna

Det är inte alltid så lätt att finna aktiviteter som är roliga både för barn och för vuxna. Det diskuteras vilt om man ska få ta barn med sig och amma de minsta på caféer i Stockholms innerstad men den här debatten är fullständigt onödig då det finns så smarta lösningar i Sickla. Man kan ju bara sticka till Andys som är ett lek-land som även ger plats till vuxna för fika och lite vila. Hos Andys så kommer vuxna in gratis. Det finns även gym i området som erbjuder barnvakt så om man vill ta hand om sin kropp en stund så kan man ha gott samvete då barnen har lika kul i gymmets lekrum där det finns barnpassning.

Både barn och vuxna tycker om att äta gott, och gott äter man i Sickla köpstads restauranger. Här finns det kök från hela världen och en del av dessa matställen har just inriktat sig på familjen med rätter som passar olika smaklökar och som serveras på ett sätt som verkligen passar bra då det är dags för familjemiddag på söndagseftermiddagen. Man kan ju kombinera detta med lite shopping och annat kul för att göra en heldag av det hela. Dessutom så finns det tillgång till stormarknad där man köper basvaror till bra priser. Det är sällan som det blir så roligt att ta hand om veckans storhandel som när man beger sig till Sickla köpkvarter för att få det hela gjort. Både barn och vuxna kommer att vänta på att få komma iväg på detta äventyr.

Kläder och skor

Kläder och skor upphör aldrig att fascinera och trots att man just har skaffat ett nytt par så inser man snart att det har blivit dags för nya sportskor, eller sandaler eller kanske sulor… För en del så är det bara en plåga att behöva handla kläder och skor och för denna grupp av plågade individer så kan man verkligen se Sicklas köpstad som en ren välsignelse. Det är bara att ta reda på i förväg var butikerna med den typen av kläder man söker finns. Sedan går man målmedvetet från butik till butik för att handla det som man behöver. För en person som tycker att det räcker med köp av skor och kläder någon gång per år så blir detta riktigt effektivt och något som man spar både tid och pengar på.

För den som tvärtemot älskar fönstershopping och som med glädje beger sig till köpcentrum för att som mest köpa en glass så finns det också stor behållning av de stora köpkvarteren i Sickla. Det känns nästan som att shoppingpromenaden aldrig tar slut och man kan upptäcka nya butiker och koncept varje gång som man kommer på besök. Tar man med sig några goda vänner med samma syn på shopping så blir det väldigt trevligt att lägga in en paus med fräscht fika inomhus eller utomhus i enlighet med årstid för att vila benen och diskutera eventuella köp.

Restauranger

Restaurangerna i köpstaden är många och varierade. Det finns enklare caféer där man inte behöver tänka så mycket på det där med vilken hand man lägger kniv och gaffel i och så finns det lite finare ställen där man bör komma med proper klädsel och vara beredd att sitta lite längre. För företag så kan det vara väl värt att planera in lunch- eller middagsmöte till någon av restaurangerna i Sickla köpstad då dessa är väl förberedda på den här typen av aktivitet. De som jobbar i kontor som ligger i närheten drar också nytta av att kunna handla nyttig lunch så nära jobbet.

Det kan ta tid att upptäcka alla restauranger som finns i området. Om du vet att du är på jakt efter en särskild typ av restaurang så kan du undersöka saken online och se vad som erbjuds långt innan du ger dig av för att uppleva köpkvarteren. Japansk, indiskt, husmanskost, Medelhavet, deli… det mesta väntar på dig i köpstaden. Under rusningstid så kan det vara så att man får boka bord i förväg, särskilt då det handlar om lite finare restauranger så ta en titt på detta online i god tid.

Så tar du dig till köpstaden

För många så är det enklast att ta sig med bil till köpstaden då man ändå tänkt handla matvaror och annat som är lite tyngre som viktig elektronik till hemmet. Nu ska man dock veta att det går alldeles utmärkt att köpa saker som dammsugare, kyl och frys utan att ha med sig egen transport. De företag som säljer tyngre produkter i köpkvarteren i Sickla ordnar givetvis med transport av dessa. Med bil så ska du sikta mot Nacka och den gamla Värmdöleden varpå du snabbt kommer att finna skyltar mot Sickla Köpstad.

Utan bil så får man se till att ta rätt buss från Stockholm eller att åka till Slussen för att ta Saltsjöbanan till stationen Sickla. Härifrån så är det enkelt att promenera över till Sicklas köpkvarter. Bor man i Hammarby Sjöstad så kan man använda sig av Tvärbanan som har en hållplats i Sickla Udde varifrån man också kan promenera till köpkvarteren. Det är dock snabbare att gå från Saltsjöbanans hållplats. På den gamla Värmdöleden så går det också en massa olika busslinjer vilka man kan ta till och från Slussen. Det är alltså mycket enkelt att komma fram oavsett hur långt från Sickla som man bor.

Rabatter och kampanjer

I köpkvarteren så finns det många butikskedjor som man kan finna i alla vanliga svenska köpcentrum och här kan man förstås inte alltid räkna med otroligt bra priser. Det hela beror ju lite på vilken säsong det är och om det finns särskild anledning till att ge kampanjer. Man kan dock räkna med att det hela tiden dyker upp erbjudanden i butiker i köpstaden. Det här är sådant som man kan få reda på online eller i informationsblad om köpcentrumet. Samtidigt så ska man vara medveten om att man ofta gör de stora klippen genom att helt enkelt vara på rätt plats i rätt tid. Sickla Köpstad är en plats som ständigt överraskar med särskilda evenemang och erbjudanden så det är bara att åka dit och se vad som är på gång just nu.

Om man får fatt i rabattkuponger för speciella butiker så ska man se till att dessa gäller när man kommer. I och med att köpkvarteren försöker hålla en fräsch och innovativ karaktär så kan man inte räkna med att en viss rabatt kommer att ges i all evighet.

En hemlig gruva

Under köpkvarteren i Sickla så ligger den en gruva som sprängts fram sedan 1938. Det är industriföretaget Atlas Copco som har ansvar för gruvan och som fortfarande utför testsprängningar i den. På Marcusplatsen så ser man en liten betongkub med dörr och detta är ingången till gruvan. Gruvan består av två nivåer och det är den understa på 40 meters djup som fortfarande är i bruk. Den övre på 20 meters djup är inte längre i bruk men kan numera besökas via guidade vandringar. Gruvgångarna är enorma och precis vad Atlas Copco sysslar med därnere på 40 meters djup får man inte veta. Gruvan har kallats för Stockholms hemligaste och det är verkligen rekommenderat att betala under hundralappen för att besöka den.

2012 så beslutade Nacka Kommun om att bygga ut med fler bostäder öster om Sickla köpstad. Området är i utveckling och för de som flyttar in så är det förstås härligt att få så nära tillgång till ett enormt köpcentrum där man verkligen får fatt i allt. Det finns till och med en cirkus på plats så man behöver aldrig oroa sig för att ha tråkigt i Sicklas köpkvarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *