Sickla köpkvarter

Alldeles i närheten av Hammarby Sjöstad och på vägen ut mot Nacka så finner vi Sickla köpkvarter som är ett gigantiskt shoppingcenter som är ganska olikt det som vi är vana vid då det handlar om köpcentrum. Det här är en plats där man har tänkt på att möta olika människors behov av ett varierat utbud av butiker, underhållning och sådant som man måste ha tillgång till i vardagen. Köpkvarteret är en tillgång för de som bor i närheten och en attraktion för de som kommer resandes från andra håll i Stockholm. Det är enkelt att komma fram och det finns gott om parkering.

Sickla köpkvarter loggaHar man hört talas om Sickla köpkvarter så förstår man säkert att de flesta butikskedjor finns på plats men det är inte alla som är medvetna om att dessa kvarter rymmer så mycket mer än klädes- och matbutiker. Det finns till exempel skolor på plats vilket bidrar till stämningen och känslan av att det alltid är något på gång. Att det alltid ska vara något på gång är viktigt för de som driver detta stora projekt och ett aktivt engagemang inom sociala medier gör att man lätt får information om när nästa event går av stapeln.

Sickla köpkvarter – Ett unikt shoppingcenter!

Det finns flera faktorer som gör att Sicklas köpcentrum sticker ut och ser annorlunda ut. Man har helt enkelt byggt upp köpkvarteren i det som en gång var ett industriområde, men istället för att totalt riva bort det gamla så har man behållit de ursprungliga gränderna och gatorna och byggt upp köpkvarteret omkring dessa. Det finns förstås en modern galleria där man kan ströva omkring inomhus och handla i många olika butiker. I gallerian finns det även plats att sitta ner och vila en stund.

I Sickla köpkvarter så samsas stora butikskedjor med mindre butiker som säljer unik design och annat som man inte kan finna någon annanstans. Det här gör att det kan vara ett riktigt äventyr att besöka köpkvarteret och upptäcka pärlor som man sedan återvänder till. Precis som i många andra stora köpcentrum så ser man till att ordna med event mitt i Sicklas köpkvarter så att det alltid är liv och rörelse och något nytt på gång.

Enkelt att komma fram och att parkera i Sickla köpkvarter

Man kommer enkelt fram till Sicklas köpcentrum. Det finns åtskilliga busslinjer och Saltsjöbanan som man kan ta från Slussen. Det är bara att höra med SL om den linje som kommer att passa bäst beroende på var i Stockholm man börjar sin resa. För de som bor i Hammarby Sjöstad så finns det också enkla kommunikationer till köpkvarteren i Sickla.

Sickla köpkvarter köpcemtrumOm man åker bil så är det bara att sikta mot Nacka och sedan vika av vid Sickla köpkvarter. Det finns gott om parkeringsplatser så det här ska verkligen inte vara något att tänka på. Man kan lämna bilen säkert och tryggt för att ge sig av på en unik shoppingupplevelse. I och med att det även finns större matbutiker så finns det de som bor i Stockholms innerstad som väljer att köra hit för att på ett enkelt sätt ta hand om matshoppingen och även får annat viktigt gjort. Det finns ju allt från tandvård till specialbutiker på plats så man behöver egentligen inget annat köpcentrum för att ta hand om vardagens behov av shopping.

Butiker i Sickla köpkvarter

Allt du behöver finns i Sickla! Det här kan man med säkerhet säga då köpkvarteret står för mer än 150 butiker. Om du letar efter de där skorna till nyårsfesten så behöver du inte irra runt i Stockholms olika butiker när det finns så många bra val i Sickla. Det är bara att ta en titt på köpkvarterets hemsida där man listar de olika butikerna så att du inte missar någon av dessa då du är på jakt efter en specifik produkt. Det finns förstås information på plats men det är alltid en fördel att komma väl föreberedd då man är ute efter en viss typ av plagg.

För den som mest vill ha en trevlig dag med fönstershopping och kanske köpa något på riktigt så behöver man alls inte planera. Butikerna i köpkvarteren ligger väl uppblandade och man kan få en massa spännande intryck av att bara strosa omkring. När benen har blivit trötta så tar man en fikapaus innan man fortsätter shoppinäventyret. Du kan räkna med att finna följande typer av shopping i Sicklas köpkvarter:

  • Produkter för barn och ungdomar
  • Skor och kläder för alla åldrar
  • Inredning
  • Hobby, foto och konst
  • Skönhet och hälsoprodukter
  • Elektronik
  • Sport och fritid
  • Smycken och accessoarer
  • Optiker
  • Matvarubutiker

Det finns förstås mer och man behöver inte tänka så mycket på saken. Vad man än är ute efter så är chansen riktigt god att man finner saken i Sickla!

Mat och nöje i köpkvarteren

När man är ute på shoppingäventyr så behöver man förstås äta och dricka. Det blir liksom inte lika roligt annars. I köpkvarteren så har man förstått att vi har olika smak och olika tankar om vilken typ av mat i vill ha då i är ute och handlar. Det finns mindre caféer där man snabbt får sig en kaffe och kanske en lättare lunch. Det finns även mer seriösa restauranger där man kan äta vällagade varma rätter. Matställena vänder sig både till barn och vuxna och man kan hitta helt rätt för det sällskap som man kommer med. Om det till exempel handlar om ett lunchmöte så väljer man förstås en mer stillsam miljö medan barn kan vara roade av att äta i ett lek-land.

I Saluhallen så finns det delikatesser som till exempel sushi och annat som lockar med både smak och arom. I Sickla köpkvarter så upplever man inte den där plastiga känslan som man ofta har i vanliga köpcentrum som har ställt upp lite stolar och bord utanför butiker. Här är maten verkligen en kulinarisk upplevelse och man kan komma enkom för att äta gott i goda vänners sällskap. Du visste kanske inte att Sicklas köpkvarter till och med har en cirkus så visst finns det gott om nöjen vid sidan av den goda maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *